Erdei gyümölcsös joghurt torta
6db tojás,6ev.k liszt,6 ev.k édesítő por ,1 csomag sutöpor
A tojásokat szét választjuk,a fehérjét kemény habbá verjük majd lassan+ az édesítőport,a tojások sárgáját,a lisztbe el keverjük a sütőport és egy fakanál segitségével óvatosan a habba keverjük és egy kerek torta formát kibélelünk sütőpapirral és a masszát bele símitjuk.
Megsütjük ha kész van kivesszük a papírt lehúzzuk hagyjuk hülni majd vissza rakjuk a torta formába.
Krém
1 féliter cukormentes habtejszín , 1doboz joghurt ,1 tasak zselatin ,2db habb fixáló,5-6 ev.kanál édesitőpor,
1 fél kiló erdei gyümölcs lehet mirelit is jó ha vegyes,egy pár szemet rakjunk félre díszíteni.A habbtejszínt felverjük +az édesítőport és a habfixálot is bele keverjük majd+a joghurtot ami nem édes!!!!!!!ezután az erdei gyümölcsöt .A zselatint elkészítjük majd folytonos keverés közben +a habbtejszínes masszához. Rá önjük a piskotalapra,a tetejét meg szórjuk a meg maradt gyümölcsel és erdei gyümölcsös kocsonyát öntünk rá.
Egy 24 órát hűttőbe teszük hogy dermedjen meg ,tálalás elött a kapcsos formát le vesszük és már szeletelhető is.
8 tojás 8ev.k cukor 8ev.k liszt 1 csomag sütöpor.A tojás fehérjét kemény habbá verjük közben adagolyuk a cukrot,majd a tojás sárgát is hozzáadjuk,a lisztet össze vegyitjük a sütöporral nem mixerrel keverjük bele hanem egy fakamál segitségével,hogy a hab ne törjön össze,ha kész van egy kapcsos torta format kibálelünk sütőpapirral es a masszát belesimitjuk,elömelegitett sütőbe rakjuk lassú tűznél sütjük.
KRÉM 1 l hulalát,mixer segitségével kemény habbá verünk annyi cukorral amilyen édesre akarjuk,majd+ 2 tasak habfixálot.
Ha kihült a piskotánk akkor elvagjuk 3-ba,az első lapot vissza rakjuk a torta formába és meg kenjük meggy dzsemmel majd rá jön a tejszínhab.Igy meg ismételyük mind a 3 lapnál.A tetejét szintén tejszínhabbal díszitjük.A rózsákat én keszitettem!!!!!!!nem nehéz,pillecukorból készült.
Pillecukor-fondant
A pillecukrot a pennyben vettem. 14 dkg pillecukrot 2 ek vízzel, kivajazott tálba betettem a mikróba. Ezt fél percig melegítettem. Megkavartam, újra fél perc. Ezt mindaddig, amíg fel nem olvadt. Kb 2-2 és fél perc. Amivel kavarod azt is vajazd be, mert nagyon nyúlik és ragad.
28 dkg porcukor nagy részét ráöntöttem és elkezdtem kézzel begyúrni a cukrot.
Amin gyúrod az is legyen vajas /bármilyen zsiradék jó/. A kezed is legyen vajas, mert egyébként csak ragad hozzá a cukor.Én inkább porcukrot használtam igy nem lett zsiros minden!a kezemre egy gumikesztyüt húztam és könnyen tudtam dolgozni.
Mindaddig gyúrod, amíg fel nem veszi az összes cukrot. /28 dkg/
Ha túl kemény adj hozzá még vizet.
Kész is van. Formázhatod, nyújthatod stb.
Hűtőbe jól becsomagolva állítólag hetekig eláll.
Amit tegnap csináltam /rózsa/ mára jól megkeményedett.
Nekem nem igazán jött be ez a vajazás. Csupa dzsuva lett tőle minden. Porcukroztam a kezem, és a munkalapot. nagyon szépen lehetett vele dolgozni. Megcsináltam a rózsákat, (rózsaszin v.kék, stb.) szépen lehet szinezni.Ime a rózsák!
piskótához: 4 tojás 150 g porcukor 1 citrom leve és héja 4 ek forró víz 200 g liszt 1 cs sütőpor tetejére: 1 cs vaníliás pudingpor 1/2 l tej 3 ek cukor tetszés szerinti gyümölcs (én kivivel, banánnal és naranccsal készítettem) 1 cs tortazsele A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a porcukorral, citrom levével és a forró vízzel jól összekeverjük (robotgép segítségével). Belereszeljük a citrom héját, és kis adagonként hozzáadjuk a liszttel összeszitált sütőport. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a masszához fprgatjuk. Egy 28 cm átmérőjű gyümölcstorta formát vajazunk-lisztezünk, majd mehet bele a tészta. Kb 25-30 perc alatt készre sütjük.(Tűpróba!) Miután a tészta megsült, megvárjuk hogy kihűljön, s csak aztán borítjuk egy nagy tálcára. A pudingot a leírás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral. Majd a tészta tetején egyenletesen elsimítjuk. Erre jöhetnek a gyümölcsök, tetszés szerint. Ha ezzel is megvagyunk, a tortazselét a hátoldalán található útmutató szerint elkészítjük és ráöntjük a gyümölcsök tetejére. Ha kész, hűtőbe tesszük néhány órára hűlni.