Begonia

Köszöntelek kedves látogató.Első honlapomat probálom elkészíteni ami remélem sikerülni fog.Ha tetszik latogassál még el hozzám.Sosem lesznek barátaid,ha hibátlan embereket keresel!

 

                       Torták

Erdei gyümölcsös joghurt torta

6db tojás,6ev.k liszt,6 ev.k édesítő por ,1 csomag sutöpor

A tojásokat szét választjuk,a fehérjét kemény habbá verjük majd lassan+ az édesítőport,a tojások sárgáját,a lisztbe el keverjük a sütőport és egy fakanál segitségével óvatosan a habba keverjük és egy kerek torta formát kibélelünk sütőpapirral és a masszát bele símitjuk.

Megsütjük ha kész van  kivesszük a papírt lehúzzuk hagyjuk hülni majd vissza rakjuk a torta formába.

Krém

 1 féliter cukormentes habtejszín , 1doboz joghurt ,1 tasak zselatin ,2db habb fixáló,5-6 ev.kanál édesitőpor,

1 fél kiló erdei gyümölcs lehet mirelit is jó ha vegyes,egy pár szemet rakjunk félre díszíteni.A habbtejszínt felverjük +az édesítőport és a habfixálot is bele keverjük majd+a joghurtot ami nem édes!!!!!!!ezután az erdei gyümölcsöt .A zselatint elkészítjük majd folytonos keverés közben +a habbtejszínes masszához. Rá önjük a piskotalapra,a tetejét meg szórjuk a meg maradt gyümölcsel és erdei gyümölcsös kocsonyát öntünk rá.

Egy 24 órát hűttőbe teszük hogy dermedjen meg ,tálalás elött a kapcsos formát le vesszük és már szeletelhető is.img_6317_resize.jpgimg_6319_resize.jpg

Tejszínhabos torta

8 tojás  8ev.k cukor 8ev.k liszt 1 csomag sütöpor.A tojás fehérjét kemény habbá verjük közben adagolyuk a cukrot,majd a tojás sárgát is hozzáadjuk,a lisztet össze vegyitjük a sütöporral nem mixerrel keverjük bele hanem egy fakamál segitségével,hogy a hab ne törjön össze,ha kész van egy kapcsos torta format kibálelünk sütőpapirral es a masszát belesimitjuk,elömelegitett sütőbe rakjuk lassú tűznél sütjük.

KRÉM  1 l hulalát,mixer segitségével kemény habbá verünk annyi cukorral amilyen édesre akarjuk,majd+ 2 tasak habfixálot.

Ha kihült a piskotánk akkor elvagjuk 3-ba,az első lapot vissza rakjuk a torta formába és meg kenjük meggy dzsemmel majd rá jön a tejszínhab.Igy meg ismételyük mind a 3 lapnál.A tetejét szintén tejszínhabbal díszitjük.A rózsákat én keszitettem!!!!!!!nem nehéz,pillecukorból készült.img_5989_resize.jpgimg_5984.jpg

 Pillecukorból rózsát

 

Pillecukor-fondant

 

A pillecukrot a pennyben vettem. 14 dkg pillecukrot 2 ek vízzel, kivajazott tálba betettem a mikróba. Ezt fél percig melegítettem. Megkavartam, újra fél perc. Ezt mindaddig, amíg fel nem olvadt. Kb 2-2 és fél perc. Amivel kavarod azt is vajazd be, mert nagyon nyúlik és ragad.

28 dkg porcukor nagy részét ráöntöttem és elkezdtem kézzel begyúrni a cukrot.

Amin gyúrod az is legyen vajas /bármilyen zsiradék jó/. A kezed is legyen vajas, mert egyébként csak ragad hozzá a cukor.Én inkább porcukrot használtam igy nem lett zsiros minden!a kezemre egy gumikesztyüt húztam és könnyen tudtam dolgozni.

Mindaddig gyúrod, amíg fel nem veszi az összes cukrot. /28 dkg/

Ha túl kemény adj hozzá még vizet.

Kész is van. Formázhatod, nyújthatod stb.

Hűtőbe jól becsomagolva állítólag hetekig eláll.

Amit tegnap csináltam /rózsa/ mára jól megkeményedett.

 Nekem nem igazán jött be ez a vajazás. Csupa dzsuva lett tőle minden. Porcukroztam a kezem, és a munkalapot. nagyon szépen lehetett vele dolgozni. Megcsináltam a rózsákat, (rózsaszin v.kék, stb.) szépen lehet szinezni.Ime a rózsák!img_6331_resize.jpg

Pudingos gyümölcstorta

 piskótához:

4 tojás

150 g porcukor

1 citrom leve és héja

4 ek forró víz

200 g liszt

1 cs sütőpor

tetejére:

1 cs vaníliás pudingpor

1/2 l tej

3 ek cukor

tetszés szerinti gyümölcs (én kivivel, banánnal és naranccsal készítettem)

1 cs tortazsele

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a porcukorral, citrom levével és a forró vízzel jól összekeverjük (robotgép segítségével).

Belereszeljük a citrom héját, és kis adagonként hozzáadjuk a liszttel összeszitált sütőport.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a masszához fprgatjuk.

Egy 28 cm átmérőjű gyümölcstorta formát vajazunk-lisztezünk, majd mehet bele a tészta.

Kb 25-30 perc alatt készre sütjük.(Tűpróba!)

Miután a tészta megsült, megvárjuk hogy kihűljön, s csak aztán borítjuk egy nagy tálcára.

A pudingot a leírás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral. Majd a tészta tetején egyenletesen elsimítjuk.

Erre jöhetnek a gyümölcsök, tetszés szerint.

Ha ezzel is megvagyunk, a tortazselét a hátoldalán található útmutató szerint elkészítjük és ráöntjük a gyümölcsök tetejére.

Ha kész, hűtőbe tesszük néhány órára hűlni.

 

 

 

img_5992_resize.jpg

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 5
Heti: 50
Havi: 39
Össz.: 233 435

Látogatottság növelés
Oldal: Torták
Begonia - © 2008 - 2024 - begonia.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »